2010. május 18., kedd

Idetett kósza felhő

"A hagyományostól eltérő könyvbemutatóra vállalkozik a két fiatal győri költő, Farkas B. Richárd és Szalai Zsolt.
Nemrég napvilágot látott könyveik címei a „Kósza felhő szélére írom…” és az „Idetett valaki” más-más gondolatot és érzésvilágot sugallnak számunkra., legtöbbször más nyelvezettel szólnak hozzánk és különböző költői világot tárnak elénk.
Már maga a címválasztás és az egyedi borítók is kérdések sokaságát ébresztheti bennünk.

A két könyv azonban több párhuzamot is tartalmaz: mindegyikben fölsejlenek mindannyiunkat, nap mint nap foglalkoztató és kikerülhetetlen kérdések köre: a sorsunk nagy kérdései, az életünket meghatározó miértek és hogyanok sorozatos lépcsőfokai, napjaink vidám-szomorú benyomásai.

Ezúttal egyfajta utazásra invitálnak minket a költők.
Az életben és lélekben, no és persze a valóságban is megtett utak lépéseit, élményeit, kérdéseit és válaszait fejtegető verseik révén, melyben a hétköznapok apró mozzanatai is meghatározó hangulati elemekké válnak. Egy meghitt kávézás vagy egy délibábos nyári hangulat is örök élménnyé formálódhat lelkünk mélyén, melyet a művészien előadott soraik tesznek még emlékezetesebbé.
A legmeghatározóbb verseket Tóth Zsóka Radnóti-díjas előadóművész szereplésével ismerhetjük meg, miközben a háttérben a művekhez szorosan kapcsolódó, sokszor átvitt értelmű, önálló életre kelt, olykor már szürrealista illusztrációk is bemutatásra kerülnek..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése